Berkes jól rajtolt Isztambulban

2005.11.14, 04:30 Sakk
2005.11.14. Berkes jól rajtolt Isztambulban Ötvenkilenc nemzet képviseletében 167 versenyző ült asztalhoz Isztambulban a Junior Sakk Világbajnokságon. A november 8 – 23 között zajló eseményen a húsz év alatti korosztály kiemelkedő versenyzői szerepelnek. Az idei torna színvonalát jelzi, hogy 14 nagymester mellett 21 nemzetközi mester vágott neki a 13 fordulós tornának. A magyar színeket a paksi Berkes Ferenc ifjúsági világbajnokunk képviseli, aki 6-os rajtszámmal vághatott a versenynek és két győzelem mellett három döntetlennel bíztató rajtot vett. Öt fordulót követően három és fél pontjával a holtversenyes hetedik helyről folytatja a lengyel Bartel Mateusz nagymester ellen a hétfői versenynapon amikor is a sötét színeket vezeti majd. Feri számára a dobogóra kerülés a cél, amihez a sűrű élmezőnyt tekintve az ellenfeleknek is lesz egy-két szava. A verseny legnagyobb esélyese az azeri Mamedyarov világ és Európa-bajnok aki 2674 élőponttal kiemelkedő klasszisnak számít a junior korosztályban, egyelőre a papírformát igazolva 4,5 ponttal egyedül vezeti a versenyt. Az egyetlen döntetlenjét a lengyel Wojtaszek ellen adta le, aki a holland Smeetsel holtversenyben négy-négy ponttal állnak a Berkes által képviselt üldözőboly előtt. Korábban Ács Péter személyében már állt magyar világbajnok a dobogó legfelső fokán, ami történelmi sikert jelentett, lévén, hogy a magyar sakkozás történetének első junior VB aranyát vehette át Athénban 2001-ben a paksi sakkozó.

2005.11.14.

Berkes jól rajtolt Isztambulban

Ötvenkilenc nemzet képviseletében 167 versenyző ült asztalhoz Isztambulban a Junior Sakk Világbajnokságon. A november 8 – 23 között zajló eseményen a húsz év alatti korosztály kiemelkedő versenyzői szerepelnek. Az idei torna színvonalát jelzi, hogy 14 nagymester mellett 21 nemzetközi mester vágott neki a 13 fordulós tornának.

A magyar színeket a paksi Berkes Ferenc ifjúsági világbajnokunk képviseli, aki 6-os rajtszámmal vághatott a versenynek és két győzelem mellett három döntetlennel bíztató rajtot vett. Öt fordulót követően három és fél pontjával a holtversenyes hetedik helyről folytatja a lengyel Bartel Mateusz nagymester ellen a hétfői versenynapon amikor is a sötét színeket vezeti majd.

Feri számára a dobogóra kerülés a cél, amihez a sűrű élmezőnyt tekintve az ellenfeleknek is lesz egy-két szava. A verseny legnagyobb esélyese az azeri Mamedyarov világ és Európa-bajnok aki 2674 élőponttal kiemelkedő klasszisnak számít a junior korosztályban, egyelőre a papírformát igazolva 4,5 ponttal egyedül vezeti a versenyt. Az egyetlen döntetlenjét a lengyel Wojtaszek ellen adta le, aki a holland Smeetsel holtversenyben négy-négy ponttal állnak a Berkes által képviselt üldözőboly előtt.

Korábban Ács Péter személyében már állt magyar világbajnok a dobogó legfelső fokán, ami történelmi sikert jelentett, lévén, hogy a magyar sakkozás történetének első junior VB aranyát vehette át Athénban 2001-ben a paksi sakkozó.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%