Azt a játékot játszom, amit imádok

2011.07.11, 12:46 Kosárlabda
Wilson egy keményen hajtó játékos

Donald Wilson már ismerős lehet a paksi közönségnek, mivel már több magyar csapatban is kosarazott. Szolnokon kezdett, de a szezont már Zalaegerszegen fejezte be. Szombathelyen egy teljes szezont töltött el, tavaly pedig Franciaországban játszott.  A közelgő szezonra újra visszatér hazánkba, de már piros-kék színben fog pattogtatni.

 

- Az egyetem után az öreg kontinensre jöttél. Az első csapatod Spanyolországban a Huesca csapata volt. Majd Hollandia a ZZ Leiden, ami már egy első osztályú csapat volt. Két erős bajnokság után Magyarországra igazoltál. Mekkora a különbség a három ország kosárlabdája között?

- Úgy érzem, a kosárlabda egy univerzális sport. Úgy gondolom, mindegy melyik országban játszom, a játék ugyanolyan. Amikor játszom, mindig a győzelemre hajtok, függetlenül attól, hogy melyik országban vagyok.

- A tavalyi szezonban, Franciaországban a Reims Chalons csapatát erősítetted, idén mégis visszatérsz Magyarországra, de ezúttal már az Atomerőmű SE csapatához. Volt más ajánlatod is vagy ennyire jó ajánlatot kaptál az ASE-tól?

- A nyár folyamán több ajánlatom is volt. Azonban az ASE-t választottam, mivel a családomnak és nekem is szimpatikus a csapat és az egyesület.

- Az Atomic boys szurkolói már alig várják, hogy újra elkezdődjön a szezon. Mit várhat el tőled a paksi közönség?     

- Idén arra számíthatnak, hogy egy keményen hajtó játékost látnak, aki minden percben a győzelemért küzd. Élvezem a játékot és remélem, ők is élvezettel nézik majd, ahogy azt a játékot játszom, amit imádok.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%