Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK

2018.05.17, 22:41 Kosárlabda
Fizikálisan és taktikusan kell játszanunk

NB1. Rájátszás, negyeddöntő – 2. forduló
Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK
Paks, 2018.05.18. 18.00
V.: Pálla Zoltán, Ádám József, Kulcsár Tibor (Bodrogváry Iván)

Várható kezdőcsapatok:
ASE: Hinds - Tarrant - Barnies - Eilingsfeld - Guinn
Szolnok: Perry - Browning - Vojvoda - Milosevic - Tóth Á.

Schmidt Béla: „Ahogy azt az előzőekben is elmondtam, az első mérkőzést egy - kvázi - újra ismerkedésre, erőfelmérésre használtuk fel. Tulajdonképpen arra, hogy hogyan tudunk viszonyulni az alap- és középszakasz győztes gárdához. Szükségünk volt némi időre, hogy ráhangolódjunk a Szolnok sebességére, játékstílusára, mind védekezésben, mind támadásban. Voltak problémáink, az agresszív védekezéssel, labdással és az a nélkülivel egyaránt, illetve nagyon gyorsan járatták a hazaiak a labdát. Mindezek ellenére úgy érzem, hogy 30 percen keresztül tudtuk tartani a lépést, de azt is látnunk kell, hogy végig a hazaiak irányították a mérkőzést, nem igazán tudtunk tartósan dominálni. Hátrányunk az, hogy nem jelentős a belső fenyegetettségünk. Ez a Szolnok ellen még inkább kijön, hiszen ők a palánk alatt is komoly erőt és ellenállást tudnak képviselni. Mi nem igazán tudunk ott érvényesülni, viszont a kinti könnyű gólok elérése sem egyszerű ellenük. Ezen mindenképpen változtatnunk kell. 
A mai, hazai pályás, mérkőzésen bátrabbnak kell lennünk, miután már megtapasztaltuk a szolnoki játékstílust és -szisztémát. Fel kell vennünk a harcot a vendégek igen fizikális és taktikus védekezésével. Megpróbálunk alkalmazkodni, és más játékképet nyújtani. Az biztos, hogy nagy energiával fogjuk odatenni magunkat, taktikus és fizikális játékra lesz szükség a részünkről is, okosnak kell lennünk végig. 
Remélem, hogy mindenkire számíthatok, és nem lesz hiányzónk. Ruják ugyan kapott egy kisebb ütést csípő tájékon, ő nem edzett, de bízom benne, hogy a meccsen már rá is számíthatok.”

Hajrá ASE!

Kép: bb1.hu
 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%