Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK

2018.03.02, 14:13 Kosárlabda
A Magyar Kupa győztes legyőzése a cél!

 

NB1 Alapszakasz – 18. forduló

Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK

Paks, 2018.03.03. 18.00

V.: Benczur T., Papp P., Ádám J. (Várhalmi Zsolt)

 

Várható kezdőcsapatok:

ASE: Hinds – Tarrant – Barnies – Eilingsfeld – Guinn

Szolnok: Perry – Vojvoda – Kovács – Milosevic – Tóth Á.

 

 

Hogy értékeled a csapat teljesítményt a Magyar Kupán?

Teo Cizmic: Nagyon jó érzés volt, hogy győzelemmel zártuk a hétvégét. Három meccset játszottunk három nap alatt úgy, hogy közben kvázi két játékost is nélkülöztük. Azt kell, mondjam, hogy kiválóan dolgoztak a srácok. A Falco ellen is meccsben voltunk 25-30 percig, végül máshogy alakult. De ez nem törte meg a csapat lelkesedését, hatalmas győzni akarással álltunk ki az Alba ellen. Ezen a meccsen sokat segített Gulyás Milán, Garamvölgyi Ákos és Pajor Dávid is. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy két nyertes mérkőzés után, örömteli hangulatban, győztesként zártuk a hétvégét. Ezúton is köszönjük a szurkolóink bíztatását!

 

Hogy telt az elmúlt két hét? Mire számítasz a Szolnok ellen?

TC: Három nap pihenőt kaptak a fiúk a hétvége után, majd folytattuk a munkát. Két barátságos mérkőzést is játszottunk. Erre azért is volt szükségünk, mert Troy sérülése és a válogatottak távolléte miatt nem volt meg a létszám, ezért nem tudtunk gyakorolni. Időközben sajnos Máté is lebetegedett, influenzás lett. Abból a szempontból is fontos volt ez a két meccs, hogy az új játékosunk, Ricky Tarrant is tapasztalatot szerezzen, ráérezzen a játékra, be tudjon épülni a csapatba. Nagyon hasznos volt számunkra ez a két mérkőzés.

Két hét kihagyás után Troy is újra edzésbe állt, illetve szerdán András és János is visszatértek hozzánk a válogatottól. Szóval két napunk maradt a felkészülésre, nem lesz egyszerű a Szolnok ellen. Troy még mindig nem 100%-os, illetve Máté biztosan nem tud pályára lépni. A többiekre számíthatok szombaton. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Meg kell említenem, hogy ebben a szezonban nem voltak sérüléseink, köszönhetően Mantas áldozatos munkájának. Sérülés miatt egy játékosunk sem hiányzott egyetlen egy meccsről sem.

 

Mi a véleményed Ricky-ről az eddigi tapasztalatok alapján?

TC: Azt gondolom, hogy nagyon jól kiegészíti a csapatot. Jó formában érkezett hozzánk Franciaországból. Nem annyira tehetséges, mint Seth Allen, de jól képzett, felelősségteljes, nagy munkabírású és gyors játékos. Védekezésben erősebb, támadásban még fejlődnie kell. Fontos, hogy egy igazi csapatjátékosról van szó, a többiek is rögtön befogadták.

Hajrá ASE!

 

Kép: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%