ASE labdarúgás őszi értékelés

2022.02.14, 08:51 Labdarúgás
ASE labdarügás decemberi értékelés

U7 csapat őszi értékelése

Július utolsó hetében kezdtük meg az edzéseket ovis csapatommal!

Nyáron hét fő felkerült az U9-es korosztályba, így létszámunk 10 fő volt, amihez szeptemberben még 5 fő csatlakozott. Voltak olyanok is akik csak egy-két edzést próbáltak ki.

Az edzéslátogatottság nagyon jónak mondható, átlagban 13-15 fő. Október végéig füvön edzettünk, rendkívül jó körülmények között. Novembertől pedig a Rákóczi tornateremben edzünk (sajnos csak egy fakban). Részt vettünk az összes Bozsik tornán, ahol mind a négy alkalommal, a mi csapatunk szerepelt a legnagyobb létszámmal. Itt szeretném megjegyezni, hogy az őszi Bozsik tornák a mi korosztályunkban nem volt olyan színvonalas, mint eddig, ez betudható annak is, hogy sokszor kevés csapat volt. Ebben a félévben céljaim közt az szerepelt, hogy az új játékosokkal is szeretessük meg a focit. Ez többé kevésbé sikerült is! Illetve, a 2011-es korosztályból még több gyereket invitálni focizni, mert csak 5 fő ilyen születésű kis ovisunk van. Külön öröm számomra, hogy egy lány is csatlakozott hozzánk, egy Intézményi Bozsik program alkalmával tetszett meg neki a foci. Edzéseken már kevésbé gyakoroljuk a szerep játékokat, próbálok több hangsúly fektetni a mozgás koordinációra, az 1-1, 2:1, 2:2, 3:3 elleni játékokra! Sokat gyakoroljuk a passzokat belsővel, ami többé kevésbé megy, ez még fejlesztendő sokaknál. Viszont az év végére a labda kihozatalba nagyon sokat fejlődtünk! Illetve az oldalról való labda játékba hozatalánál a helyezkedést kell még gyakorolni.

Összességében elmondható, a heti két edzésen a gyerekek nagy örömmel végzik a feladatokat, szeretnek kapura lőni, játszani, és nagyon élvezik a párharc játékokat.

Ha tavasszal a fegyelmezettségen tudunk még egy kicsit csiszolni, akkor még előrébb tudunk lépni.

Szeretném megköszönni egyesületünknek a remek feltételeket, a szülőknek a segítséget!

Edző: Reichert Szabolcs

 

U9 csapat őszi értékelése

2017. július végén kezdtük el az edzéseket. A tavalyi remekül sikerült szezont követően, jelentősen kicserélődött a keret az idei évre. A 2009-es korosztály tagjai maradtak nálam. Ennek nagyon örültem, hiszen az edzéslátogatottsággal és a hozzáállással náluk eddig sem volt probléma, így biztosítottnak láttam a munka zavartalan folytatását. A 2010-es korosztály az U7-es csapatból lépett feljebb hozzánk. A kezdeti ismerkedési időszakot követően, úgy láttam, hogy ebből az évjáratból maximum 2-3 gyermek állt készen a magasabb korosztályba lépésre. A gyanúm rövid időn belül beigazolódott, a gyerekek egy része lemorzsolódott. Általános indok volt, hogy az iskolakezdés mellett, nem marad energia az edzések látogatására. Örülök neki, hogy létszámcsökkenéssel nem járt ez a folyamat, hiszen új gyermekek jelentkeztek hozzánk, illetve régebben már futballozó és most újrakezdő fiatalok is visszatértek.

Az edzéseken elvégzett munkával, a gyakorlatok végrehajtásának minőségével az esetek nagy részében elégedett voltam. Igyekeztem, hogy az edzéseken csoportokra bontva dolgozhassanak a gyerekek, ebben nagy segítségemre volt Szoó Gábor. Fontosnak láttam, hogy mindenki a saját szintjének megfelelő képzést kapja, nem szerettem volna, ha bármelyik gyermek sérül azáltal, hogy a képességeihez képest magasabb szintű gyakorlatok végrehajtásának sikertelensége miatt „elmenjen a kedve a játéktól”. Gábor felajánlotta a segítségét, aminek nagyon örültem, hiszen én tudtam foglalkozni az előrébb tartó gyermekekkel, míg ő az általam összeállított feladatok alapján a felzárkóztatásban segítette a munkámat.

Az előző idényekben remek versenyeztetési lehetőségnek bizonyuló Dél-dunántúli Regionális Bajnokság sajnos idén nem indult. Ezt sajnáltam, viszont edzőmérkőzésekkel, illetve az edzéseken rengeteg mérkőzésjátékkal próbáltuk pótolni. A Bozsik Programokat pozitív fejlődés jellemezte, idén kifejezetten hasznos és értékes eseményeken vettünk részt. A téli Futsal Bajnokságban elindultunk, felemás érzésekkel szerepeltünk. Személy szerint többet vártam a csapattól, de ennek ellenére nagyon hasznos sorozatnak értékelem, mert sok tapasztalatot szereztek a játékosaim. Az idei utolsó megmérettetésen örömteli volt, hogy megmutatták a gyerekek mire képesek valójában. Három remek mérkőzést játszottunk, többet között az eddig veretlen Tolna „A” csapatát is legyőztük 3-1-re.

A csapat gerincét idén Almási Kristóf, Steiner Zalán, Lacza Ákos, Szoó Milán, Pintér Márk, Kiss Adrián, Kiss Attila, Kirschner Dávid, Bán Kristóf, Borsi Barnabás és Bakos Mihály alkották. Mind az edzéslátogatottság, mind a teljesítmény alapján őket dicsérhetem leginkább. Az új igazolások közül Sólya Szabolcs hozzáállása és munkája dicsérhető.

Edző: ifj. Erdélyi Péter

U11 csapat őszi értékelése

2017. július második felében kezdtük el az edzéseket heti három alkalommal. A tavalyi játékos kerethez képest szinte teljesen kicserélődött a keretünk. A 2006-os korosztály feljebb lépet a 2007-es születésű gyerekekhez kapcsolódottak az U-9-es csapatból a 2008-as évben született gyerekek. Sajnos a létszámunk az elején elég siralmasan nézett ki, ugyanis 2007-s évben született gyermek nagyon kevés van a csapatban (4fő) ők maradtak a tavalyi csapatból. Viszont pozitív, hogy szinte létszámban ugyan annyi gyermek lépett feljebb az U-9-ből (8 fő), mint ahányan tőlünk váltottak korosztályt. A korosztályra jellemzően (nyaralások, nagyszülőknél való felügyelet, stb.) elég hiányos volt a létszám, azok vettek részt a foglalkozásokon, akik épp itthon voltak. Az ilyenkor szokásos ismerkedéssel, beilleszkedéssel nem volt probléma, mert a tavalyi bajnokságban már többen pályára léptek az újonnan jövő játékosok közül a bajnoki mérkőzéseinken. Augusztus végére aztán fokozatosan kialakult egy 16-17 fős keret, hiszen voltak új gyermekek, akik jelentkeztek és volt egy-két fő, akik már korábban jártak edzésekre csak különböző okok miatt abbahagyták és most újra kezdték a futballt.

Az edzéseken próbáltam lehetőség szerint két- három csoportra osztani a társaságot, hogy mindenkivel a képességeihez mérten tudjak foglalkozni. A csapaton belül rendkívül nagy a képességbeli különbség, vannak olyan gyerekek, akikkel szinte csak ovisoknak megfelelő gyakorlatokat lehet elvégeztetni. Az edzéseken elvégzett munkával, a gyakorlatok végrehajtásának minőségével az esetek nagy részében elégedett voltam.

Sajnálatos módon a már évek óta megrendezett Regionális Bajnokság az idei évben nem került megrendezésre. Számomra ez érthetetlen, mivel ennek a korosztálynak szinte ez az egy lehetősége lenne arra, hogy nyújtott pályán 6+1 fő szerepelhessen bajnokságban. Ennek a korosztálynak ez az első lépcsőfok (átmenet a kispálya illetve a nagypálya között), hogy a későbbiekben a nagy pályás futball ne jelentsen majd problémát.

Szeptemberben elkezdődött a Bozsik-program, jó erőfelmérést jelentve a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. A Bozsik-program keretében megrendezett tornákon mindenki szerepelt, így mindenki játéklehetőséget kaphatott. Az egyesület idén benevezett a téli időszakban egy Futsal bajnokságra annak érdekében, hogy a gyerekek minél több mérkőzés tapasztalatot szerezzenek. A tornákat jónak értékelem, és ami nagyon fontos a gyerekek élvezik a sok mérkőzést. A meccseken kimondottan jól és eredményesen szerepelnek, látványos gólok és szép megoldások láthatók.

Az edzéseken való részvétel nagyon változó, van olyan alkalom, hogy szinte teljes létszám jelen van a következő alkalommal pedig 8-10 fő.

Szeretnék kiemelni néhány játékost az edzésen való részvétel és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény és hozzáállásuk miatt.

Akik dicséretet érdemelnek: Aradi Márton, Farsang Ábel, Aradi Bercel, Nagy Zalán, Németh Ákos.

Az idei évben (2017. 01.01-től) a csapatban a legtöbb edzésen résztvevő és a mérkőzéseken a legjobb teljesítményt nyújtó játékos Kajári Dominik lett.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Edző: Erdélyi Péter

 

U13-14 csapat őszi értékelése

Az őszi félévre való felkészülést július közepén kezdtük. Ismét 3 korosztály kellett egységes csapattá kovácsolni, ahol a legfiatalabbak, 2006-os születésűek (U12-esek) alkották a csapat jelentős részét. Mivel az idei évben is az U14-es bajnokságban indultunk, ezért tudtuk, hogy a mérkőzéseken lesznek fizikális hátrányaink (erő és gyorsaság szempontjából). Az őszi felkészülés alatt nagy hangsúlyt fektettünk a gyors, kispasszos játékra, illetve az egységes, szervezett védekezésre, melyeket a feljövő fiatal játékosoknak még el kellett sajátítani.

A bajnokságba nehezen rázódtunk bele, és olyan mérkőzésen is vereséget szenvedtünk, ahol véleményem szerint gólokkal kellett volna nyernünk (Bonyhád, Tevel). A hibáinkból tanultunk, egyre magabiztosabban játszottunk és ezáltal már az eredményekben is megmutatkozott a játékosok fejlődése is.

Az 5. helyen zártuk a telet, ami igen jó, ha azt vesszük alapul, hogy a fél csapat 2 évvel fiatalabb játékosokból áll. Reális a tabellán betöltött helyünk, de tavaszra jó lenne még egy fokkal feljebb kerülnünk, illetve ami még ennél is fontosabb, hogy a játékunkban (mind a védekezésben és támadásban) fejlődést mutassunk.

Ősszel is részt vettünk a Bozsik tornákon, mely ötször kint és egyszer teremben került megrendezésre. A kinti tornák rendkívül alkalmasak voltak az edzésen gyakoroltak alkalmazására, valamint a hibáink javítására. A mérkőzések nagy részét győzelemmel zártuk és rengetek nagyszerű egyéni teljesítményt láthattunk.

Összegezve nagyon elégedett vagyok az idei teljesítménnyel, kiemelve a fiatalabbak hozzáállást és edzéslátogatottságát. A jövőre nézve bizakodóak lehetünk, mert kezd igazi csapattá kovácsolódni a társaság.

Edző: Szakács Viktor

 

U13-14 csapat őszi értékelése

 

Az őszi félévre való felkészülést július közepén kezdtük. Ismét 3 korosztály kellett egységes csapattá kovácsolni, ahol a legfiatalabbak, 2006-os születésűek (U12-esek) alkották a csapat jelentős részét. Mivel az idei évben is az U14-es bajnokságban indultunk, ezért tudtuk, hogy a mérkőzéseken lesznek fizikális hátrányaink (erő és gyorsaság szempontjából). Az őszi felkészülés alatt nagy hangsúlyt fektettünk a gyors, kispasszos játékra, illetve az egységes, szervezett védekezésre, melyeket a feljövő fiatal játékosoknak még el kellett sajátítani.

A bajnokságba nehezen rázódtunk bele, és olyan mérkőzésen is vereséget szenvedtünk, ahol véleményem szerint gólokkal kellett volna nyernünk (Bonyhád, Tevel). A hibáinkból tanultunk, egyre magabiztosabban játszottunk és ezáltal már az eredményekben is megmutatkozott a játékosok fejlődése is.

Az 5. helyen zártuk a telet, ami igen jó, ha azt vesszük alapul, hogy a fél csapat 2 évvel fiatalabb játékosokból áll. Reális a tabellán betöltött helyünk, de tavaszra jó lenne még egy fokkal feljebb kerülnünk, illetve ami még ennél is fontosabb, hogy a játékunkban (mind a védekezésben és támadásban) fejlődést mutassunk.

Ősszel is részt vettünk a Bozsik tornákon, mely ötször kint és egyszer teremben került megrendezésre. A kinti tornák rendkívül alkalmasak voltak az edzésen gyakoroltak alkalmazására, valamint a hibáink javítására. A mérkőzések nagy részét győzelemmel zártuk és rengetek nagyszerű egyéni teljesítményt láthattunk.

Összegezve nagyon elégedett vagyok az idei teljesítménnyel, kiemelve a fiatalabbak hozzáállást és edzéslátogatottságát. A jövőre nézve bizakodóak lehetünk, mert kezd igazi csapattá kovácsolódni a társaság.

 

Ededző: Szakács Viktor

 

U16 lány csapat őszi értékelése

 

A felkészülést július közepén heti három edzéssel kezdtük el a 2017/2018-as bajnokság őszi fordulóira. A létszám a nyaralások, táborok miatt változó volt, de többségben 10-12 fővel tudtunk végig edzeni.

A keret 22 főből áll, akik vegyes életkorúak. A 10 évestől a 16 éves korosztályig mindenféle évjárat előfordul a csapatban. Technikailag, fizikálisan, mentálisan nagy különbségek vannak a lányok között, ezért a szakmai munka, az edzésprogram összeállítása, felépítése nehéz feladat elé állít. Van még miben fejlődnünk. Külön nehézség a 7 kalocsai lány beépítése a játékba, hiszen hetente csak egy alkalommal találkozunk és akkor sem teljes a csapat.

A lányok az U16-os bajnokság Dél-nyugati csoportjában szerepelnek, ahol 15 ponttal a Tolna-Mözs mögött a 2. helyen állnak az őszi fordulók után.

A góllövő listán Oláh Virág az előkelő 3. helyen áll a 12 lőtt góllal.

Technikailag, taktikailag még sokat kell fejlődnünk a tavaszi mérkőzésekre, de a lányok küzdeni akarásban jelesre vizsgáztak. A csapat minden tagja dicséretet érdemel, de külön kiemelkedő Lengyel Márta, Trapp Enikő, Bodajki Zorka, Fejes Blanka, Somogyi Anna és Sereg Zita jó teljesítménye. A kalocsai lányok közül Oláh Emese és Virág, illetve Tóth Panna teljesítménye dicsérendő.

A befektetett munka remélem, meghozza a tavaszi fordulókban is az eredményes szereplést.

Edző: Klopcsikné S. Mária

 

NBII női futsal csapat őszi értékelése

 

Csapatunk 2017. július 24-án kezdte meg a felkészülést az NB2-es bajnokságra illetve a megyei bajnokságra. A nyári időszakban szabadtéren, műfüves pályán tudtunk edzeni, ebben az időszakban leginkább technikai elemeket gyakoroltunk, illetve a csapatok kialakítása volt a cél. Szeptembertől már teremben gyakorolhattunk, illetve a felkészülés részeként részt vettünk a Thelena, valamint az Elte kupán, ami a csapatépítés szempontjából nagyon jó lehetőség volt. Az első tétmérkőzésünk szeptember 16-án Piliscsaba ellen volt a Magyar kupában, ahol hosszabbításban szenvedtünk vereséget. Az NBII-es szezont Pécsen kezdtük meg október 01-én. Ősszel 11 bajnoki mérkőzést játszottunk, 10 vesztett mérkőzés mellett mindössze egyet nyertünk, hullámzó volt a teljesítményünk, de összességében a játékon látszik fejlődés.

Ami az őszi szezonban pozitívumként elmondható, az a csapategység kialakulása, az új és régi játékosok a nagy korkülönbség ellenére is jó csapategységet alkotnak. A mérkőzéseken a többség maximális hozzáállással vesz részt.

A negatívum az edzéslátogatottság, ami az eredményességen is látszik. Mind egyénileg, mind csapatjátékban el vagyunk maradva az ellenfeleinkhez képest, akik évek óta futsaloznak. Ezek a hibák mérkőzésről mérkőzésre előjöttek és olyan összecsapásokat is elvesztettünk, ahol nyerési esélyünk volt a játék képe alapján, de olyan hibákat vétettünk, ami edzésmunkával elkerülhető lett volna. Sajnos a legtöbb játékos csak heti háromból egy edzésen vesz részt, ami alapjában véve is kevés, de igazán a teljes keret soha sincs együtt egy edzésen. A legnagyobb probléma a kapus posztja. Mivel ebben a játékban is nagyon fontos a kapus szerepe, mind támadásban mind védekezésben, fontos lenne, hogy részt vegyen a foglalkozásokon, de ez nem történik meg, Igazán maguk a mérkőzések voltak azok, ahol közösen fejlődhetett a csapat, mivel ott volt együtt a keret, de az luxus, hogy kizárólag a meccset használjuk edzésre, fejlődésre.

A csak megyebajnokságra készülő játékosok rendszeresen részt vettek az edzéseken, sokat segítettek az NB2-es keret felkészülésében is.

A következő időszak legfontosabb feladata az edzéslátogatottság problémájának, a kapusposzt kérdésének megoldása. Ez azért is fontos lenne, mert az egyesület minden feltételt biztosít (maximálisan, magas színvonalon) a csapatunk részére, és nekünk a játékosokkal együtt ezért sokkal többet kell tennünk, mint az elmúlt időszakban!

Edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%