Megvan az első

2015.04.22, 15:53 Kosárlabda
Nehezen indult a mérkőzés, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó negyedben szép fokozatosan felőröltük a szombathelyieket, és végül megérdemelten nyertük meg a meccset.

 

NB1 - Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely
93-69

( 18-19, 25-18, 23-23, 27-9 )

Paks, ASE Sportcsarnok

V.: Cziffra Cs., Győrffy P. A., Szabó G.  (Faidt M.)

ASE: Dugat 24/6, Medve 2, Körtélyesi 16/3, Evans 21/15, Szabó 8/6.
Csere: Tóth 4, Kovács 4, Baki 5/3, Eilingsfeld 9/3, Antóni -.

Falco: Váradi 16/6, Will 8/3, Dukic 2, Bognár 5, Kristanovic 20/6.
Csere: Hall 12/3, Hódi 2, Majstorovic 5, Kovács -, Popgyákunik -.

Érdekes szerkezetben kezdték a meccset a csapatok, nálunk szokás szerint nem volt klasszikus ötös a kezdőben, ellenben a Falconál három játékos is elérte a 205 centis magasságot. A fura felállások okozta sokkból mi ocsúdtunk előbb, igaz már volt alkalmunk megszokni a dolgot, így pillanatok alatt 7-2-reelléptünk. A folytatásban aztán magához tért a Szombathely is, és pontatlanságainkat kihasználva egészen egy pontra felkapaszkodtak. Nem igazán céloztunk jól ebben a szakaszban, ráadásul több eladott labdánk is volt, a vendégek pedig köszönték szépen a lehetőséget, és felvették a meccs ritmusát. Innentől kezdve nagyjából fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt az utolsó percben a vezetést is megszerezték a sárga-feketék. Ezt ugyan Dugat egy pontra lefaragta az utolsó pillanatban, de az előny így is az ellenfélnél volt.

A 12. percben aztán Will Tamás révén megszületett a találkozó első hármasa is, ehhez összesen 17 kísérletre volt szüksége a két csapatnak. egy támadással később Váradi révén megszületett a második is, a Falco pedig már öttel vezetett. A 14. percben aztán nálunk is megtört a jég, előbb Körte zsákolt, majd Evans triplája hullott a gyűrűbe, végül Medve húzott be egy Halltól ellopott labdát, visszavéve az előny. Időt is kért Kálmán László, 7-0-ás rohanásban voltunk ekkor. A jó sorozatunkat ezzel sem sikerült megtörni, még négy pontot hozzá tudtunk tenni, mielőtt betalált volna a vasi egylet. Majd fél perccel később ismét, így Bognár 2+1-es akciója után egál körül volt az állás, kellett is Evans második hármasa. A hátralévő időt még sikerült egy kicsit megnyomni, így mikor félidőre vonultak a csapatuk, hat ponttal az ASE vezetett.

A szünet után nagy elánnal kezdett a Falco, egy perc alatt hat pontot rámoltak be, ám ez sem roppantott össze minket, Evans és Körte révén két triplával, valamint Tóth Ádám jóvoltából egy duplával válaszoltunk, újabb időkérésre kényszerítve Kálmán Lászlót. Az edzői intelmek ismét hatásosnak bizonyultak, pillanatok alatt kettőre faragta hátrányát a Falco, csak kapkodták a fejüket a nézők, annyira hullámzó volt a meccs. Nem kellett hozzá sok, jött is az újabb hullám,  Dugat és Eilingsfeld sorozták meg triplákkal az ellent, és megint kilenc volt közte. Érdekes volt látni, ahogy a Falco továbbra is magas szerkezettel próbálkozott, és mentek is befele a magasaik becsülettel, aminek rendszerint vagy kosár, vagy büntető lett a vége. Emellett persze a lepattanó szedésben sem volt hátrány a magasság, főleg támadóoldalon sikerült ezt kamatoztatniuk. Azért negyed végére lenyugodtak a hullámok, és visszaállt a félidei hat pontos differencia, innen futottak neki a felek az utolsó negyednek.

Az utolsó negyedre aztán igazi dobópárbaj alakult ki a csapatok között, szinte sistergett a levegő, úgy tüzeltek a felek. Nálunk Enavs, Körtélyesi és Dugat volt elemében, míg a túloldalon Hall és Kristanovic állt a sereg élére. Szerencsére ebből a rohanásból mi jöttünk ki jobban, és szép lassan elkezdtünk elszakadni a szombathelyiektől. Különösen Dugat volt elemében, pontos dobásaival és villámgyors megindulásaival szinte szétzilálta az ellent. Szép lassan aztán Kálmán László is belátta, hogy bár nagyot harcoltak, ez ma kevés volt. Bár a játékunkat nem volt mindig a legszebb, és sok könnyű kosarat is engedélyeztük az ellenfélnek, de a lényeg, hogy megnyertük a meccset, és megszereztük a vezetést a párharcban.

Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%