Szenzációs utolsó negyeddel vertük az Albát

2015.09.19, 13:47 Kosárlabda
Húsz pontos hátrányban is voltunk a harmadik negyed derekán, ám talpra tudtunk állni, és roppant izgalmas végjátékban legyőztük az Alba Fehérvárt!  

 

VI. Horváth Zoltán Emléktorna
 Atomerőmű SE - Alba Fehérvár
84-81

(17-14, 19-34, 20-22, 28-11)
(17-14, 36-48, 56-70, 84-81 )

  ASE: Dunn 14/6, Medve 8/6, Barnies 18/3, Szabó 11/6, Tóth 6.
Csere: Rakocevic 11, Marshall 6/3, Eilingsfeld 10/6, Kovács -, Will -.
Vezetőedző: Schmidt Béla 

Alba: Simon 5/3, Markovic 5, Tóth 2, Spurlock 20/9, Lóránt 23/6.
Csere: Csorvási 2, Chery 5/3, Myles 13/9, Supola 6/6, Filipovity -.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

A Révkomárom illetve a Falco ellen elszenvedett vereségek után az ASE és az Alba csapott össze a VI. Horváth Zoltán emléktorna bronzmérkőzésén. Ezúttal jobban kezdtünk, mint tegnap, legalábbis a vezetést sikerült megszereznünk Szabó révén, majd nem sokkal később ugyanő egy triplát is jegyzett, így mondhatni határozottan jobb volt a dobóformája, mint legutóbb. Jól ment a játék az egész csapatnak, Tóth Ádám is rendre betalálgatott, így mikor az Alba időt kért, már nyolccal mentünk. A folytatásban magára talált az ellen, fel is zárkóztak két pontra, ám egy jól irányzott Eilingfeld-tripla ismét lökött egyet a csapat szekerén, így nyertük az első negyedet.

Myles két hármasával indult a második negyed, majd ehhez Chery is hozzátett egyet, így hamar átvette a vezetést az Alba. Nálunk Medve és Szabó szórt be egyet-egyet, ám a túloldalon Supola sem hibázott, így nem tudtuk érdemben csökkenteni a hátrányt. Időt is kért Schmidt Béla, hogy rendet tegyen egy kicsit a fejekben, ennek egy Barnies-ziccer lett az eredménye, amelyet sajnos ismét egy fehérvári trojka követett. szenzációs dobóformát mutatott a fehérvári egylet, a negyedet nyolc bedobott hárompontossal zárták, mindössze tizenkét kísérletből. Össze is estünk a negyed végére, az Alba pedig 12 pontos előnyt csinált az első játékrész végi három pontos hátrányából.

Ismét egy tripla, ezúttal Marshall-é nyitotta a negyedet, ám a Fehérvár nem hagyta magát és Spurlock találataival visszaállította majd növelte is a differenciát. A kék-fehérek a folytatásban is irányításuk alatt tartották a meccset, pontos és lendületes játékkal növelték a két csapat közti pontkülönbséget, amely a 26. percben elérte a húsz pontot is. Ekkor egy kicsit magunkhoz tértünk, és egy 10-0-ás rohammal - közte Dunn 3+1-es akciójával - lefeleztük a hátrányt. Sajnos a negyed vége megint a fehérváriaké volt, így ha csak kis mértékben is, de növelni tudták félidei előnyüket.

A záró felvonás Eilingsfeld János parádéjával indult, válogatott erőcsatárunk előbb beszórt egy triplát, majd Kovács passzát húzta a gyűrűbe, tapsra ragadtatva a társakat. Ezzel be is jöttünk tíz alá, a meccs pedig újfent izgalmassá vált. Különösen, mikor Rakocevic duplája és Dunn triplája is a gyűrűbe hullott, a fehérvári vezetés pedig négy pontra olvadt. Majd Szabó középtávolija, valamint Rakocevic ziccere után az is eltűnt, így hárommal a vége előtt egál állásnál kellett időt kérnie Dzunic mesternek. A pauzát aztán egy eladott fehérvári labda, majd egy Barnies kettes követte, így hosszú idő után ismét nálunk volt a vezetés. Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, mindkét csapaton látszott, hogy meg akarja nyerni a találkozót. Az utolsó két percre fordulván Barnies volt az, aki előre tudott lépni még egyet, előbb duplát, majd triplát jegyzett, ötre növelve a fórt. Erre Lóránt révén még volt válasza az Albának, ám többre már nem futotta tőlük, mi pedig órási lelki erőről tanúbizonyságot téve behúztuk a bronzérmet.

Fotó: bb1.hu


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%