Elszenvedtük a harmadik hosszabbításos vereségünket

2015.02.14, 17:00 Kosárlabda
Szinte végig az Alba vezetett a mérkőzés során, és bár a negyedik negyedben végül utolértük őket, a hosszabbításban nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet.  

 

NB1, Alapszakasz - 23. forduló

TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 101-97 (21-20, 27-21, 20-21, 16-22, 17-13)

Székesfehérvár, Vodafone Aréna

V.: Cziffra Cs., Papp P., Gál J. (Dr. Gincsai J.)

Alba: Tóth 18/12, Supola 6, Kromah 24/9, Kalve 25/9, Csorvási 22/3.
Csere: Simon -, Juhos 6.

ASE: Dugat 11, Wise 7/3, Evans 18/3, Eilingsfeld 7/3, Tóth 3.
Csere: Medve 9, Jones 26, Körtélyesi -, Kovács 5, Markovic 5/3, Szabó 2, Baki 3/3.

Kipontozódott: Juhos (32) ill. Dugat (39.)

Az idény egyik legnagyobb presztízzsel bíró rangadójára került sor ezen a szombaton, Fehérvárra látogatott az ASE. Az előjelek kedvezőek voltak, csapatunk 11 győzelmet számláló sorozatot épített, míg fehérvári oldalon kidőlt a két hete igazolt Gilchrist, aki a palánk alatti stabilitást volt hivatott megteremteni. Jól is kezdtük a meccset, Evans duplájával, majd triplájával hamar megléptünk 5-0-ra. Az első hazai találat a harmadik percben esett, nagy meglepetésre Csorvási talált be a triplavonalon túlról, ez volt az első távoli kosara a szezonban. Csapatunk lendületét ez nem törte meg, szellemes és jó játékkal növeltük tovább az előnyünket Medve, Dugat valamint Tóth kosaraival. Ezt követően aztán elkezdett zárkózni az Alba, egészen két pontra feljöttek. Ekkor Dugat indult meg egy labdaszerzést követően, sajnos azonban gólba tartó labdáját elütötték a célba érés előtt. Hogy mindez időben történt-e, arról megoszlottak a vélemények a csarnokban. 11-15-ös paksi vezetésnél időt kért a Fehérvár, de a játék képén ez sem változtatott - ha nehezen is, de őriztük a minimális előnyünket. Egészen az utolsó percig, amikor érthetetlen okokból elkezdtünk kapkodni, hibáinkat pedig Kalve kihasználta, és ha csak egy ponttal is, de ők vezettek az első negyed végén.

Tóth Péter középtávoli találata nyitotta a második negyedet, el kell ismerni, teljesen másképp kosarazik jelenleg, mint tette azt korábbi éveiben. Jarrod Jones révén érkezett is rá a válasz, ám ez csak pillanatnyi megnyugvást jelentet, mert Kromah és Kalve még egy fokozattal feljebb kapcsolva másfél perc alatt nyolcra növelte a hazai fórt! Azonnal időt is kért Dzunic mester, érthető okokból nem tetszett neki, amit a pályán látott. Henry Dugat unta meg a látottakat, és az egész pályán végigrohanva emberrel együtt húzta a gyűrűbe a labdát. Sajnos ez csak szépségtapasznak bizonyult, ugyanis a csapat borzasztó játékot mutatott be, főként a támadóoldalon. Védekezésünk még úgy-ahogy rendben lett volna, mármint a ha nem számítjuk a gyors indítások levédését. Sajnos azonban az is számított, nem is keveset, így a helyzetünk továbbra is elég elkeserítő volt. Éppen ezért nem is jöhetett volna jobbkor Luka Markovic palánkos hármasa, amellyel ismét tízen belülre kerültünk.  Sőt, nem sokkal később egy támadópattanót is visszaszedett Luka, amely után ugyan kimaradt a ziccer, de faultolták, ő pedig nem hibázott a vonalról. Ezzel fel is jöttünk hatra, de a fordulatot ez sem hozta meg, mert Kalve és Kromah ismét villantak, a hátrány pedig megint 10 volt. Evans és Jones összjátéka kétszer is kosarat eredményezett, fel is kapaszkodtunk négy pontra, ám a félidő utolsó mozzanata Tóth Péteré volt, aki egy szép hármassal hét pontos előnyt harcolt ki csapatának a nagyszünetre.

Hogy szünetben mi hangozhatott el az öltözőben, azt nem tudni, de hogy nem mindent fogadtak meg belőle a játékosok, az Kalve teljesen üres ziccerénél egyértelműnek látszott. Szerencsére azért ez a találatot megelőzte, majd követte egy-egy paksi kosár, így ha nem is sokat javult a helyzetünk, azért romlani legalább nem romlott. annyi biztos, hogy becsülettel gyűrték egymást a felek, és bár már nem játszottunk alárendelt szerepet, mint a második negyedben, de közelebb sem nagyon tudtunk kerülni, állandósulni látszott a 6-7 pont körüli Alba-előny. Sajnos a hazaiak gyors játéka rendre meg tudott zavarni minket, sorozatosan késve reagáltuk le a gyűrű alá belépegető játékosokat. A legbosszantóbb az volt, hogy bár többször is felkapaszkodtunk négy pontra, mindig hibáztunk egyet védekezésben vagy támadásban, amelyet meg is büntetett az Alba, elsősorban a remekül játszó Kalve révén. A negyed végére ismét maradt egy Tóth Péter-tripla, ezúttal azonban volt válaszunk rá Baki révén, így "csak" hat ponttal tartott előrébb az Alba az utolsó felvonás előtt.

A szezonbeli legjobb teljesítményét hozó Csorvási tolatott be a gyűrű alá a negyedik negyed első támadása során, majd szépen be is fordult, majd a gyűrűbe talált. Több elrontott támadás után kezdtek elszabadulni az indulatok, röpködtek a kemény faultok, Juhos Levente ki is szállt a 32. percben. Közben szép lassan araszolgattunk előre, Evans és Medve büntetőivel, majd Jones duplájával fel is jöttünk egészen három pontig. Ekkor kért időt Székely Norbert, csapata pedig megnyugodott, és megállította a paksi rohamot. A következő három percben tőlük is csak két pontra tellett, azonban a mieink még ennyit sem szereztek, így a lendületünk mondhatni megtört. Az utolsó négy percre öt pontos hazai előnnyel fordultak a felek, amelyet Dugat és Medve pontjaival hamarosan kettőre faragtunk. Ekkor Kromah ismét előlépett, és egy igazi lélekromboló hármassal lökött egyet csapata szekerén. Hetven másodperc volt vissza, mikor Eilingsfeld hármasa a gyűrűben landolt, két pontra lopva a különbséget, ám a nem sokkal korábban két büntetőt hibázó Csorvási újabb kísérletei jók voltak a vonalról, közte négy. Harminc másodperccel később Wise is mehetett a vonalra, ő sem hibázott. Fehérvári időkérés következett, 34 másodperccel a vége előtt két pont volt a különbség. Támadott az Alba, a dobás kimaradt a túloldalon pedig Jones passzából Eilingsfeld Jani egyenlített! Székely Norbert ismét időt kért, 2.2 másodperc volt vissza. A pauza után dobásig még eljutott ugyan az Alba, de Kromah nem talált be, jöhetett a hosszabbítás.

Evans dobása kimaradt, Tóthé nem, ráadásul hármat is ért, hogy még jobban fájjon. Jarrod Jones próbálkozott középtávolról, sikerrel majd a következő támadásban a vonalra is odaállhatott, ahonnan szintén nem hibázott, így nagyjából 35 perc után ismét vezettük. Egészen Tóth Péter negyedik hármasáig. Egyszerűen nem volt ellenszerünk rá, ráadásul a következő hazai támadásnál egy gólpasszt is kiosztott Kalvénak, aki szintén beszórt egy hármas, ötre növelve csapata előnyét, és időkérésre késztetve a mieinket. A folytatásban aztán Kromah és Kalve beszórt egy-egy újabb triplát, kilencre növelve különbséget, és gyakorlatilag eldöntve a meccset. A csapat mindent megtett, hogy utolérje ellenfelét, azonban a maradék egy percbe ez már nem fért bele. Összességében megérdemelten nyert az Alba, de nekünk sem kell szégyenkeznünk, mert mindent beleadtunk. Ezúttal ennyi volt benne, lesz ez még jobb is.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%